ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βετεράνων

ΠΟΙΝΕΣ

Παλιά όταν κάποιος χρειαζόταν ποδοσφαιρικά παπούτσια για τον εαυτό του ή για κάποιον άλλον, απλά πήγαινε σε κάποιο παπουτσάδικο και ζητούσε παπούτσια με τάπες. Αυτό πλέον έχει αλλάξει. Τόσο οι ίδιοι οι αθλητές όσο και οι κατασκευαστές έχουν καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι το σωστό παπούτσι για τον κάθε ποδοσφαιριστή. 

Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Επίσης, ο κάθε αθλητής πλέον χρησιμοποιεί παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτόν και φυσικά αυτά τα παπούτσια γίνονται τα πιο επιθυμητά από όλους του φίλους του ποδοσφαίρου, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Αν λοιπόν ρωτήσετε ένα παιδί ποια ποδοσφαιρικά παπούτσια θέλει, σίγουρα θα σας ζητήσει αυτά του Messi ή του Cristiano Ronaldo. Πολύ πιθανό είναι να σας πει και ένας μεγάλος το ίδιο. Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια των stars όμως είναι τα καλύτερα για σας ή το παιδί σας; Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, όμως δεν είναι αναγκαία τα καλύτερα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Βλέπετε αυτοί παίζουν σε γήπεδα όπως το Κάμπ Νόου, το Santiago Bernabeu, το Wembley και το Old Trafford και όχι σε αλάνες ή στο γήπεδο της κάτω ραχούλας.

Δεν αρκεί λοιπόν να αγοράσετε επώνυμα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες, θα πρέπει να επιλέξετε παπούτσια που ταιριάζουν σε σας και στις ανάγκες. Παρακάτω θα δούμε μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ακριβώς τα καλύτερα παπούτσια για σας ή τα παιδιά και τους γνωστούς σας!

1. Σκεφτείτε τον τύπο του γηπέδου που θα παίζετε

Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχει μεγάλη ποικιλία πλέον στα ποδοσφαρικά παπούτσια. Κάθε παπούτσι με τάπες πλέον έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο και τύπο ταπών και είναι σχεδιασμένο για την καλύτερη δυνατή επίδοση σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο εδάφους. Κοιτάζοντας το κουτί ή την ετικέτα ενός ποδοσφαρικού παπουτσιού, μπορείτε να καταλάβετε για ποιο τύπο εδάφους είναι σχεδιασμένο και τι τάπες έχει:

- Αν λέει SG τότε αυτό σημαίνει Soft Ground και το παπούτσι είναι σχεδιασμένο για χρήση σε μαλακό έδαφος.

- Αν λέει HG, τότε αυτό σημαίνει Hard Ground και το παπούτσι είναι σχεδιασμένο για σκληρότερα εδάφη.

- Τα Blades είναι αυτά που κάποτε αποκαλούσαμε παπούτσια με σχάρες και προσφέρουν αξιοπρεπή επίδοση σε όλα τα είδη εδάφους. Είναι μακράν η πιο οικονομική λύση και η καλύτερη για όσους δε ψάχνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο.

2. Δώστε βάση στο υλικό

Αν θέλετε ποδοσφαιρικά παπούτσια με αντοχή τα οποία θα αφήνουν το πόδι σας να αναπνέει, τότε θα πρέπει να επιλέξετε δερμάτινα. Προσέξτε μόνο όταν παίζετε σε λάσπες ή όταν βρέχει γιατί εκτός από τον αέρα θα περάσει και νερό στο πόδι σας. Αν θέλετε παπούτσια με καλύτερη μόνωση και δε σας ενοχλεί ο ιδρωτας στα πόδια, τότε επιλέξτε να είναι από συνθετικό υλικό. Επίσης θα πρέπει να δώσετε βάση στο βάρος του κάθε παπουτσιού. Τα πιο ελαφρυά είναι μεν πιο άνετα και ξεκούραστα, αλλά όσο πιο ελαφρύ είναι ένα παπούτσι ποδοσφαίρου, τόσο πιο γρήγορα χαλάει.

3. Δοκιμάστε το παπούτσι

Ακόμη και αν επιλέξετε να αγοράσετε ποδοσφαιρικά παπούτσια online (πολύ καλή ιδέα μιας και θα τα βρείτε σε πολύ καλές τιμές στο διαδίκτυο), θα πρέπει πρώτα να τα δοκιμάσετε σε κάποιο κατάστημα. Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες έχουν τελείως διαφορετική “κοψιά” από άλλα παπούτσια, ακόμη και από τα αθλητικά. Το νούμερο σας λοιπόν για τα άλλα παπούτσια δεν είναι απαραίτητα και το σωστό νούμερο για ποδοσφαιρικά παπούτσια. Για την ακρίβεια, μπορεί να φοράτε διαφορετικά νούμερα σε παπούτσια διαφορετικού τύπου άλλα άλλης μάρκας. Για παράδειγμα, μπορεί να φοράτε διαφορετικό νούμερο σε Umbro HG και Umbro SG παπούτσια. Να δοκιμάζετε λοιπόν ΟΛΑ τα παπούτσια που σας ενδιαφέρουν. Ας δούμε και μερικές άλλες συμβουλές:

- Όταν δοκιμάζετε ποδοσφαιρικά παπούτσια, φροντίστε να φοράτε ίδιες κάλτσες με αυτές που φοράτε όταν παίζετε ποδόσφαιρο. Μη φοράτε ούτε πιο λεπτές αλλά ούτε και πιο χοντρές κάλτσες όταν δοκιμάζετε παπούτσια.

- Αν χρησιμοποιείται κάποια προστατευτικά για τα πόδια ή τα δάχτυλα σας όταν παίζετε μπάλα, φροντίστε να το φοράτε και όταν δοκιμάζετε παπούτσια.

- Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, φροντίστε να πάτε για ψώνια και δοκιμές παπουτσιών τις απογευματινές ώρες αντί για τις πρωινές. Το πόδι σας είναι ελαφρώς πρησμένο το απόγευμα, οπότε αν σας κάνει τότε ένα παπούτσι, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να σας χτυπήσει ή να σας είναι στενό αν το φοράτε για πολλή ώρα.

4. Μην τα φορέσετε αμέσως σε αγώνα!

Το ξέρω ότι θέλετε να δοκιμάσετε τα νέα σας ποδοσφαιρικά παπούτσια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το κουτί τους, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα! Φροντίστε να τα ανοίξετε λίγο πρώτα, φορώντας τα μέσα στο σπίτι για μερικές ώρες. Αυτό θα τα κάνει να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σας, ελαχιστοποιόντας έτσι τη πιθανότητα τραυματισμού κατα των αγώνα.

Με άλλα λόγια, για να χαρείτε πραγματικά τα νέα σας παπούτσια, προγραμματίστε τον πρώτο σας αγώνα μερικές μέρες μετά την ημέρα αγοράς τους.

Λαβετε τα τελευταια νεα

Εγγραφείτε τώρα, κάντε κλίκ εδώ