ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βετεράνων

ΠΟΙΝΕΣ

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ Π.Α.Ο.Θ.

 

ΑΡΘΡΟ  1) Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται με δυο κίτρινες κάρτες . Ισχύει για οποιονδήποτε παράπτωμα

ΑΡΘΡΟ  2) Ποινή αποκλεισμού δυο (2) αγωνιστικών ημερών αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα με απευθείας κόκκινη κάρτα εξαιτίας διαμαρτυρίας ή υβριστικής συμπεριφοράς σε αντίπαλο παίκτη ,φίλαθλο.

ΑΡΘΡΟ 3) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται  με απευθείας κόκκινη κάρτα εξαιτίας επικίνδυνου μαρκαρίσματος . Εάν το μαρκάρισμα φέρει και σωματικές βλάβες στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή η υπόθεση του θα εξετάζεται από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος για περεταίρω τιμωρία.

ΑΡΘΡΟ 4) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή (εξύβριση, χειρονομία) επειδή προκλήθηκε. Εάν κατά την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο συνεχίσει να διαμαρτύρεται με οποιονδήποτε τρόπο η ποινή του προσαυξάνεται κατά μια (1) αγωνιστική ημέρα.

ΑΡΘΡΟ 5) Ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών ημερών αν ο ποδοσφαιριστής  αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή (εξύβριση, χειρονομία)  . Εάν κατά την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο συνεχίσει να διαμαρτύρεται με οποιονδήποτε τρόπο η ποινή του προσαυξάνεται κατά δυο (2) αγωνιστικές ημέρες.

ΑΡΘΡΟ 6) Ποινή αποκλεισμού η οποία θα επιβάλλεται επιπρόσθετα από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος σε περίπτωση όπου οι ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή τους σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 συνεχίζουν σε μορφή παρατεταμένων επεισοδίων να διαπληκτίζονται εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. 

ΑΡΘΡΟ 7) Ποινή αποκλεισμού σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα θα επιβάλλεται σε ποδοσφαιριστή που παρατηρείται με απευθείας κόκκινη κάρτα   ενώ βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ως αναπληρωματικός.

ΑΡΘΡΟ 8) Ποινή αποκλεισμού που θα αποφασίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος σε υπεύθυνο ή πρόεδρο της ομάδας ο οποίος παρατηρείται με κόκκινη κάρτα ή αποβάλλεται από τον αγωνιστικό χώρο  από τον διαιτητή.

ΑΡΘΡΟ  9) Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα λόγω παρατεταμένων επεισοδίων η τιμωρία των ομάδων θα επιβάλλεται από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 10) Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσέρχεται να υπογράψει φύλλο αγώνος επί σκοπού επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού (5) πέντε αγωνιστικών ημερών

ΑΡΘΡΟ 11) Αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή από ομάδα είτε διότι είναι τιμωρημένος  είτε διότι δεν είναι στις και δεν διαθέτει δελτίο αθλητή του Π.Α.Ο.Θ. τιμωρείται η ομάδα με αφαίρεση τριών βαθμών και χάνει τον αγώνα με σκορ 3-0.

 

ΑΡΘΡΟ 12) Η εξύβριση ποδοσφαιριστή προς τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Θα τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού πέντα (5) αγωνιστικων.

 

ΑΡΘΡΟ 13) Η απώθηση ποδοσφαιριστή προς τον διαιτητή θα τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού δέκα (10) αγωνιστικων.

 

ΑΡΘΡΟ 14) Η βιαιοπραγία ποδοσφαιριστή προς τον διαιτητή θα τιμωρείται με την ποινή αποβολής δια παντός από το πρωτάθλημα του ποδοσφαιριστή.        

 

Γενική υποσημείωση

1)      Η ποινή αποκλεισμού που επιβάλλεται σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα θα διπλασιάζεται σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής είναι αρχηγός ή ο υπεύθυνος – πρόεδρος της ομάδας

2)      Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστή ή υπεύθυνου -  προέδρου της ομάδας θα πρέπει να αποχωρεί άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο και θα απαγορεύεται και η παραμονή του και στον πάγκο της ομάδας. Θα πρέπει να εξέλθει εκτός γηπέδου.

3)      Οι ποινές που επιβάλλονται σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα είναι μη εφέσιμες.

4)      Ποινές που δεν αναφέρονται στο παρόν ποινολόγιο μπορούν να επιβληθούν μόνο από την Γενική Συνέλευση των ομάδων.

5)      Το ποινολόγιο αποτελεί αναπόσπαστο στο κομμάτι - άρθρο του καταστατικού μας.

Λαβετε τα τελευταια νεα

Εγγραφείτε τώρα, κάντε κλίκ εδώ